Тук започнаха да подреждат пътищата, построиха много луксозни хотели, всякакви ханове и ресторанти. Тоест, буквално за десет години остров Пукет се превърна в популярна курортна дестинация. Но основният конкурент на Пукет, Самуи, от своя страна започва своето развитие почти десетилетие по-късно, около 70-те години на миналия век. Но тази туристическа дестинация придоби световна популярност едва през 90-те години. Така тези острови имат десетгодишна разлика в развитието. И това е силно отразено в разликите между техните инфраструктури днес. По този начин, рано развитият Пукет разполага с всички удобства: луксозни хотели, луксозни ресторанти, оживени нощни клубове, атракции, търговски центрове, спа центрове. Същото съществува, разбира се, и на територията на Самуи, но в много по-малки количества. В Пукет транспортните връзки са по-добри, отколкото в Самуи и има повече магазини, кафенета, ресторанти, магазини, супермаркети и развлечения. За съжаление, буквално няма да намерите големи търговски центрове на Самуи през деня. Тук има предимно само малки супермаркети. Там можете да си купите храна и стоки от първа необходимост.

Разпростира се на обширна територия, включваща няколко диви плажа. Един от тях, Mai Khao, е сред най-дългите на остров Пукет. Именно на брега му всяка вечер от ноември до февруари изпълзяват морски костенурки, тежащи колкото концертен роял (до 850 кг!). Подчинявайки се на мощен инстинкт, костенурките, според някои данни, периодично вършат една и съща работа в продължение на 90 милиона години: копаят дълбоки дупки в пясъка с плавниците си, където снасят до 200 яйца, покрити с кожена черупка. Ако искате да наблюдавате това действие, вземете електрическо фенерче и се опитайте да не изплашите животните, които се занимават с размножаване. Костенурките не са единствената атракция на парка. Тук, на площ от 1 km², има уникална мангрова гора, в която растат червени, летището в пукет призраци бели и черни дървесни видове. Паркът е известен и с великолепния си коралов риф, който се намира в района на плажа Най Янг. Паркът Сиринат е домът на най-големия воден парк на Пукет, Jungle Splash. Тук можете да се забавлявате на екстремни водни пързалки, да плувате в един от басейните и да правите слънчеви бани на терасата.

Не е трудно да се намери на картата къде се намира Пукет: огромен остров, остров пукет плажове сякаш с струни, свързан с мостове с континенталната част на Тайланд. Това е най-южният курортен регион на страната: само провинция Краби се намира наблизо, а останалите туристически градове са разположени на стотици километри на север. Как би изглеждала крайната ви мечта? Например, така: през зимата, когато студовете са тежки, елате в Пукет с деца – и там е лято, има бели плажове, чисто море и пресни плодове с необичайни имена. Да, бих искал да сбъдна такава мечта, exoticholiday.Bg особено след като пътуването до Пукет трябва да се планира специално за зимата. Плажните почивки са в челните редици на курорта на острова. Освен това понятието „отдих с дете” на този остров включва не само слънчеви бани и плуване в почти горещото море. Пукет има огромно количество забавления за деца – прекрасен воден парк, дворец на слонове и необичайни музеи. Ние сме готови да гарантираме, че вашето дете ще направи най-много селфита в музея (ако посетите галерията с оптични илюзии). Друг плюс на Пукет са неговите хотели. Много от тях са насочени към семейства с деца.

Почитателите на риболова, гмуркането и гмуркането с шнорхел също ще получат част от удоволствието – на острова тесамолетни билети софия тайланд пукет цениски бокс, който е особено труден, динамичен и забавен. Древното бойно изкуство отдавна се е превърнало в част от националната култура и едно от популярните забавления за търсачите на екстремни спортове. Можете да гледате свободен двубой в Патонг, в специална двуетажна сграда на боксовия стадион Bangla. Пръстен с амфитеатър заема втория етаж на сградата, а на първия етаж работят барове. Боевете се провеждат вечер, в понеделник и четвъртък. Цената на билета е 1300-1800 бата. До Патонг може да се стигне с такси; сградата на стадиона е на 15 минути пеша от Bangla Road, търговския център Jang Ceylon и нощния пазар Banzaan Market. Полетът в парка на бога на маймуните Хануман е едно от най-ярките и запомнящи се впечатления, които гостите на Пукет имат. Туристи от всяко ниво могат да получат доза адреналин: има три програми с различни нива на трудност, от които да избирате, със строг контрол върху безопасността на участниците. Площта на парка е 8 хектара, общо има 2 спирални стълби, 16 зиплайна, 30 платформи сред дърветата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *